Klassikern! Det var länge sedan jag såg pepparrotskött på griffeltavlorna. Detta ska vi ändra på, det hör till topp 10 på min husmanslista. Också här är det A och O att köttet trillar isär när man pillar på det. Riv pepparroten fint.
Lägg köttet i en gryta. Mät upp och häll på vatten så att det täcker. Koka upp och skumma.
Skala och skär lök och rotsaker i skivor. Lägg ner dem i grytan, tillsätt salt och pepparkorn och låt köttet sjuda under lock tills det är mört, 1.5–2 timmar.
Lyft upp köttet och låt det vila i aluminiumfolie. Sila buljongen och spara grönsakerna.
Smält smöret till såsen i en kastrull. Pudra över mjölet och vispa såsen slät. Späd med buljong och grädde, lite i taget, under fortsatt vispning. Låt såsen koka i 5–10 minuter. Smaksätt med pepparroten, salt och peppar.
Servera köttet med grönsakerna, såsen, riven pepparrot och kokt potatis.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!