Börja med att skölja riset med kallt vatten. Blanda sedan ris och vatten i en kastrull.
2
Koka riset på medelstark värme i cirka 7 minuter, sänk sedan värmen och låt det småkoka i ytterligare 15 minuter.
3
Nu kan du börja göra Sushivinägern. Häll vinäger, socker, salt i en kastrull tillsammans med apelsin- och citronklyftan.
4
Värm vinägern på svag värme tills allt socker har smält.
5
Blanda nu ihop riset och den kokta vinägerblandningen i en stor skål. Låt det svalna en aning.
6
Servera med en klick wasabi och inlagd ingefära. Häll upp sojan i en separat skål.
Bilder
Vill du ha vin & mattips från mig?
Självklart skickas det lagom till helgen!
Recept
Filtrera
Välkommen
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster,
tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Personuppgifter
Dina inställningar för personuppgifter är nu sparade.
Välkommen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!