Per Morbergs sushiris

Ingredienser

Nu kan du lära dig göra ditt egna sushiris à la Morberg!

Servera gärna detta med salmalax eller gör egna sushirullar.

50 min Asiatiskt 4 port.

Gör så här

1
Börja med att skölja riset med kallt vatten. Blanda sedan ris och vatten i en kastrull.
2
Koka riset på medelstark värme i cirka 7 minuter, sänk sedan värmen och låt det småkoka i ytterligare 15 minuter.
3
Nu kan du börja göra Sushivinägern. Häll vinäger, socker, salt i en kastrull tillsammans med apelsin- och citronklyftan.
4
Värm vinägern på svag värme tills allt socker har smält.
5
Blanda nu ihop riset och den kokta vinägerblandningen i en stor skål. Låt det svalna en aning.
6
Servera med en klick wasabi och inlagd ingefära. Häll upp sojan i en separat skål.

Bilder

Recept

Filtrera