Per Morbergs tiramisu

Ingredienser

Den här efterrätten finns på varenda meny på krogarna vid Medelhavet. Lika given där som glass med chokladsås här.

Låt tiramisun stå till sig i kylen minst 5-6 timmar före servering eller helst över natten.

SOLDRÄNKTA... Läs mer

30 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Vispa äggulor och strösocker till ett vitt skum. Rör ner mascarponeosten och eventuellt lite rivet apelsinskal.

2

Blanda likör eller sprit och kaffe i en djup tallrik och doppa savoiardi kexen i kaffeblandningen så att de suger åt sig vätskan runtom men inte blir helt genomblöta. Lägg två kex i botten på fyra serveringsglas och varva sedan kräm och kex. Avsluta med ett lager kräm.

Ställ i kylen i 5–6 timmar eller till nästa dag. Sikta över kakaopulver strax före serveringen.

Bilder

Recept

Filtrera