Pilgrimsmusslor med apelsinsås

Ingredienser

Pilgrimsmusslor kan jag inte få nog av. Här gjorde jag en syrlig apelsinsås som tillbehör men oftast rör jag bara ihop en aioli. Bra förrätt till en elegant middag.

Bjud till exempel på ett glas champagne som välkomstdrink och fortsätt sedan med samma dryck till... Läs mer

35 min Skaldjur 4 port.

Gör så här

1

Skala och finhacka schalottenlökarna till såsen. Fräs dem mjuka i olja i en kastrull. Häll på citrussaften och koka ihop till simmig konsistens. Sila såsen och rör ner smöret. Smaka av med salt och peppar.

2

Rosta den flagade mandeln i en torr stekpanna och lägg åt sidan.

3

Hetta upp smör och olivolja i stekpannan. Stek pilgrimsmusslorna i 1–2 minuter på varje sida och lägg dem sedan på hushållspapper så att lite fett sugs upp.

4

Lägg upp musslorna på tallrikar, häll apelsinsåsen vid sidan om och garnera med mandelflagorna.

Bilder

Recept

Filtrera