Ni har väl slutat med låtsasräkor på burk? Bra, då kan ni spara alla skal som blir över när ni ätit räkor och göra soppa på dem.
Frys in dem om ni inte har tid att använda dem direkt och ta fram dem vid ett senare tillfälle.... Läs mer
Skala räkorna och lägg dem i kylen.
Fräs skalen i olivolja och smör i en kastrull under omrörning.
Skala och skär löken och grönsakerna i bitar. Lägg dem i kastrullen tillsammans med tomatpurén, lagerbladet, kryddörterna och paprikapulvret. Pressa ner vitlöksklyftorna. Häll i armagnacen och vinet (se upp för eventuell låga) efter några minuter.
Fyll upp med vatten tills skalen är väl täckta. Koka upp och skumma eventuellt. Låt sjuda i 10-15 minuter.
Sila av skalen och koka ner tills en tredjedel återstår. Häll i grädden och låt sjuda i ytterligare 10-15 minuter. Smaka av med salt, nymalen peppar och kanske en skvätt armagnac.
Lägg ner räkorna och låt dem bli varma. Servera i varma tallrikar.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!