Trender komma och gå men ramslök torde bestå. Här har ni ett av mina absoluta favoritrecept från min nya kokbok Så gott som grönt!
Rödbetsbiffar
Blanda allt och låt stå en halvtimme så att havregrynen sväller. Forma biffar och stek sakta i panna.
Hamburgerbröd
Blanda för hand eller i maskin. Låt jäsa 1 timme. Forma bullar och låt jäsa i en halvtimme. Doppa i solrosfrön. Grädda i 20 minuter i 180 grader (varmluftsugn) eller 200 grader vanlig ugn.
Ramsläksaioli
Mixa ramslöken med varm olja (60 grader) i 10 minuter. Sila bort ramslöken. Vispa ihop äggulan med senapen, gärna med elvisp. Häll i oljan, lite i taget tills aiolin tjocknat. Smaka av med salt och citronsaft.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!