En läcker fiskrätt med smörfrästa rödbetor och kapris som serveras med nykokt potatis.
Rödbeta i ättika, oj oj oj - svårt till vin. Här ser jag ett utmärkt tillfälle att påminna... Läs mer
Värm ugnen till 100°C.
Skala potatisen och koka dessa i lättsaltat vatten.
Skär bort huvudet på rödspättorna och rensa bort inälvorna. Klipp bort fenorna runtom. Skölj fisken och torka bort slemmet.
Panera spättorna i en blanding av vetemjöl, ströbröd, salt och peppar.
Hetta upp rejält med smör i en stor stekpanna och stek rödspättorna i 4–6 minuter på varje sida, först med ovansidan ner, på medelvärme. Ta upp dem och håll dem varma i ugnen i långpanna.
Tärna rödbetorna till garnityret. Torka ur stekpannan och hetta upp smöret. Lägg i rödbetstärningarna och kaprisen och bryn dem några minuter. Tillsätt hackad dill på slutet.
Lägg fisken på varma tallrikar och häll över rödbetsblandningen. Servera med kokt potatis.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!