En rätt inspirerad från USA.
Till kycklingen serveras stekt kulpotatis med en hemmagjord salsa.
Börja med att göra rubben till kycklingen. Pressa limesaft över kycklingen och gnid in insidan och utsidan.
Blanda samman alla kryddor: kryddpeppar, kanel, några drag på en muskotnöt, nymald svartpeppar, ingefärspulver, mortlade nejlikor.
Gnid in kycklingen med rubben tillsammans med salt.
Gör ett snitt i skinnet och pilla in smörklickar lite här och där.
Sätt nu ugnen på 220°C.
Börja sedan med fyllningen. Skär grönsakerna i små bitar och fördela i kycklingarna. Om allt inte får plats, lägg resterande på plåten i ugnen.
Ställ kycklingen på ett galler i ugnen och stek i 50-60 minuter.
Kulpotatis: Tvätta ren potatisarna och lägg dem i lite olja och smör på en ugnsplåt. Salta och råstek potatisen i ugnen med kycklingen i ca 30-40 minuter. Hacka örterna och strö över innan servering.
Gör en glaze på soyan, oljan, honungen och den färska chilin. Lägg allt i en mixer och kör runt tills det blir slätt.
Börja pensla regelbundet med glazen de sista 15 minuterna.
Se till att köttet är genomstekt. Inget rött skall synas och vätskan som kommer ur kycklingen ska vara klar.
Salsa: Skär upp alla frukter i tärningar. Lägg hälften i en mixer och kör till en slät sås. Smaka av med chilin, limen och honungen. Häll såsen över de tärnade frukterna, som är kvar och blanda runt. Servera till kycklingen.
Låt sedan kycklingen vila i någon minut och servera med stekt kulpotatis och salsan!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!