Oxrulader på italienska. Saltimbocca är italiensk husmanskost när den är som bäst. Salvia, prosciutto och vitt vin i en självklar förening.
Värm ugnen till 250°.
Börja med klyftpotatisen. Skölj och borsta potatisen väl. Skär den i klyftor, med eller utan skal. Lägg klyftorna i en långpanna, häll över smör eller olivolja och strö på salt och peppar och eventuellt färska örter. Vänd runt så att all potatis får fett och kryddor på sig.
Stek potatisklyftorna mitt i ugnen i 20–25 minuter tills de fått fin färg och är mjuka. Vänd runt några gånger under tiden.
Banka ut köttskivorna mellan plastfolie tills de är cirka 2 mm tjocka. Salta och peppra dem på båda sidor.
Lägg två prosciuttoskivor och några salviablad på varje köttbit, vik ihop dem och sätt i en tandpetare så att de håller ihop.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttet i 1 ½–2 minuter på varje sida. Lägg inte i alla skivor på en gång utan stek i omgångar. Ta upp köttet och lägg det på ett fat.
Häll vinet i stekpannan och låt koka upp. Lägg ner köttet och låt puttra i 2–3 minuter eller tills hälften av vätskan återstår.
Servera saltimboccan med klyftpotatisen och smörfrästa spenatblad.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!