Shakshuka

Ingredienser

En nordafrikansk tomatgryta med ägg, perfekt både till brunch och middag.

45 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Tärna lök och vitlök, hacka chili och dela cherrytomaterna. Stek den gula löken i olivolja i en stor stekpanna på låg värme i ca 10 minuter. Tillsätt vitlök och stek i 5 minuter till.

2

Rör ner de konserverade tomaterna, cherrytomaterna och chilin. Tillsätt kryddorna, harissa och tomatpuré. Häll i ölet, koka upp och låt sedan puttra på låg värme i ca 15 minuter. Smaka av med salt och peppar och rör ner hackad koriander.

3

Gör små gropar i grytan och knäck i äggen. Var försiktig så att inte äggulan går sönder. Lägg på ett lock och låt puttra i några minuter tills äggen är klara. Dekorera med hackad persilja.

Bilder

Recept

Filtrera