Skinkstek med kokt rödkål

Ingredienser

Morbergs recept på en saftig skinkstek som serveras med kokt rödkål och äpple.

Försök att hitta en riktigt tjock och fet bit i butiken. Har de bara magert griskött så byt handlare... Läs mer

180 min Fläsk 4 port.

Gör så här

1
Börja med att värma ugnen till 175°C.
2
Putsa skinkan och torka av den lite lätt med hushållspapper. Ruta svålen med en vass kniv och gnid sedan in köttet med salt och peppar.
3
Placera skinksteken i en ugnsform med svålen uppåt, skala lök och morot och skär dem i bitar, klyfta äpplena. Lägg alltsammans i ugnsformen runt skinkan tillsammans med timjankvistarna.
4
Ställ in formen i mitten av ugnen och låt det stekas i cirka två timmar. Ös på med buljong och grönsakerna under stektiden. Låt sedan köttet vila i tio minuter, sila av och spara skyn i en kastrull.
5
Kokt rödkål. Strimla rödkålen fint, skala och strimla lök och äpple och fräs allt mjuk i smöret.
6
Tillsätt nu socker, buljong och ättika och låt det sjuda i cirka tjugo minuter tills kålen är mjuk.
7
Smaka av med salt och peppar, eventuellt mer ättiksprit och socker om det behövs.
8
Skiva skinksteken och servera tillsammans med skyn, rödkål och nykokt potatis.

Bilder

Recept

Filtrera