Putsa skinkan och torka av den lite lätt med hushållspapper. Ruta svålen med en vass kniv och gnid sedan in köttet med salt och peppar.
3
Placera skinksteken i en ugnsform med svålen uppåt, skala lök och morot och skär dem i bitar, klyfta äpplena. Lägg alltsammans i ugnsformen runt skinkan tillsammans med timjankvistarna.
4
Ställ in formen i mitten av ugnen och låt det stekas i cirka två timmar. Ös på med buljong och grönsakerna under stektiden. Låt sedan köttet vila i tio minuter, sila av och spara skyn i en kastrull.
5
Kokt rödkål.
Strimla rödkålen fint, skala och strimla lök och äpple och fräs allt mjuk i smöret.
6
Tillsätt nu socker, buljong och ättika och låt det sjuda i cirka tjugo minuter tills kålen är mjuk.
7
Smaka av med salt och peppar, eventuellt mer ättiksprit och socker om det behövs.
8
Skiva skinksteken och servera tillsammans med skyn, rödkål och nykokt potatis.
Bilder
Vill du ha vin & mattips från mig?
Självklart skickas det lagom till helgen!
Recept
Filtrera
Välkommen
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster,
tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Personuppgifter
Dina inställningar för personuppgifter är nu sparade.
Välkommen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!