Små kroppkakor med svampfyllning

Ingredienser

En riktig liten pärla med mycket kropp. Receptet kommer från min nya vegetariska kokbok Så gott som grönt!

60 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen väl. Pressa den och låt kallna eller använd gammal kokt kall potatis.

2

Skär svampen till fyllningen i små tärningar. Skala och finhacka löken. Stek långsamt löken mjuk, gärna länge för att dra ur smakämnen. Stek sedan svampen ihop med löken och krydda med salt och peppar.

3

Ta bort hälften av fyllningen och lägg på en skärbräda och hacka ytterligare fint, låt det svalna av. Låt resten av fyllningen ligga kvar i pannan, lägg i spenaten och rör om.

4

Blanda uppvispat ägg, vetemjöl och salt med den pressade potatisen. Arbeta snabbt ihop till en deg och forma den på mjölad bänk till en lång rulle.

5

Skär rullen i 12 bitar och gör en fördjupning i varje bit. Fyll hålet med svamp- och lökfyllningen och rulla ihop till en jämn bulle. Var noga med att fyllningen inte sticker ut.

6

Koka upp vatten och salt (½ msk per liter vatten) i en stor kastrull. Lägg i några kroppkakor åt gången och koka dem i cirka 10 minuter, eller tills de flyter upp och i ytterligare 5 minuter. Ta upp dem med en hålslev.

7

Servera kroppkakorna kokta med smält smör och resten av fyllningen eller låt dem svalna lite, dela dem, stek och servera med resterande svamp och spenat.

Bilder

Recept

Filtrera