Det kan bli lite enformigt med att grilla kött hela sommaren lång.
Därför presenterar jag en perfekt lösning från havet :).
Lägg spett av trä i blöt 1–2 timmar innan du börjar grilla.
Marinad Skala och hacka vitlöken och kärna ur och hacka chilin.
Grovhacka gräslök, dragon och koriandern.
Lägg alltsammans i en bunke och häll på vinet, olivoljan och saltet.
Rör om ordentligt.
Skär både lax och havskatts filéerna i lika stora bitar, 3 × 3 cm.
Lägg ner bitarna tillsammans med tigerräkorna i bunken och låt marinera i minst 1 timme.
Tvätta citronen noga och skär den i bitar.
Skala löken och skär också den i bitar.
Olja in spetten först, om de är av metall.
Trä sedan omväxlande på en bit fisk, en räka, en bit citron, en bit lök och en cocktailtomat på spetten.
Olja in spetten först om de är av metall.
Grilla fiskspetten i 5–6 minuter runt om eller tills de är genomgrillade.
Servera med saffransaioli och vildris.
Saffransaioli: Pressa ner vitlöksklyftorna och limehalvan i en bunke.
Tillsätt äggulorna.
Rör sedan droppvis ner oljan. OBS! Oljan och äggen måste ha samma temperatur för att inte aiolin ska skära sig.
Smaka av aiolin med salt, peppar och saffran.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!