Stekt fasan med pommes Anna och portvinssås

Ingredienser

Stek fasanerna lätt så att köttet behåller sin rosa ton och servera med dessa härliga, klassiska tillbehör.

150 min Vilt 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 150°.

2

Skölj och torka ur fasanerna. Salta och peppra dem utanpå och inuti och fyll dem med grovhackad persilja och salladslök. Bind upp dem med hushållssnöre.

3

Bryn fasanerna runtom i smör och lägg dem i en ugnsform. Ugnsstek dem i 10 minuter på ena sidan, vänd och stek i ytterligare 10 minuter. Saften ska vara klar, rosafärgad, när de är färdiga. Ta ut dem och håll dem varma i aluminiumfolie. Spara stekskyn.

4

Höj ugnsvärmen till 225°.

5

Skala och skiva potatisen tunt. Varva den i en smord form med hyvlat smör och salt och peppar. Lägg på en tyngd och grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter tills potatisen är mjuk och har fin färg.

6

Skala och hacka löken till såsen. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Tillsätt stekskyn från fasanen, grädden och portvinet och låt koka ihop i några minuter. Smaka av med salt, peppar och svartvinbärsgelé.

7

Skala druvorna och grovhacka nötterna. Fräs alltsammans i smör. Koka sockerärtorna i 1 minut i lättsaltat vatten och avbryt kokningen genom att lägga dem i kallt vatten.

8

Skär ut brösten ur fasanerna och skiva dem. Servera med portvinssås, pommes Anna, druvorna, valnötterna och sockerärtorna. Garnera med persilja.

Bilder

Recept

Filtrera