Stek fasanerna lätt så att köttet behåller sin rosa ton och servera med dessa härliga, klassiska tillbehör.
Värm ugnen till 150°.
Skölj och torka ur fasanerna. Salta och peppra dem utanpå och inuti och fyll dem med grovhackad persilja och salladslök. Bind upp dem med hushållssnöre.
Bryn fasanerna runtom i smör och lägg dem i en ugnsform. Ugnsstek dem i 10 minuter på ena sidan, vänd och stek i ytterligare 10 minuter. Saften ska vara klar, rosafärgad, när de är färdiga. Ta ut dem och håll dem varma i aluminiumfolie. Spara stekskyn.
Höj ugnsvärmen till 225°.
Skala och skiva potatisen tunt. Varva den i en smord form med hyvlat smör och salt och peppar. Lägg på en tyngd och grädda mitt i ugnen i cirka 50 minuter tills potatisen är mjuk och har fin färg.
Skala och hacka löken till såsen. Fräs den mjuk i smör i en stekpanna. Tillsätt stekskyn från fasanen, grädden och portvinet och låt koka ihop i några minuter. Smaka av med salt, peppar och svartvinbärsgelé.
Skala druvorna och grovhacka nötterna. Fräs alltsammans i smör. Koka sockerärtorna i 1 minut i lättsaltat vatten och avbryt kokningen genom att lägga dem i kallt vatten.
Skär ut brösten ur fasanerna och skiva dem. Servera med portvinssås, pommes Anna, druvorna, valnötterna och sockerärtorna. Garnera med persilja.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!