En uppmaning till dig som äntligen lärt dig att inte överkoka fisk: lär dig också att inte underkoka den. Vill du ha rå fisk – ät sushi. Lägg märke till att pepparroten är riven och inte slagen.
Koka upp vatten och rikligt med salt i en stor kastrull. Vattnet ska täcka fisken.
Skala och skär löken i grova bitar. Skala och skiva moroten. Lägg ner alltsammans i kastrullen och tillsätt vitpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad. Låt koka i 5–10 minuter.
Lägg ner fiskbitarna när vattnet stormkokar. Sänk värmen och låt fisken sjuda i 5–10 minuter så att köttet släpper från benet.
Skala och riv pepparroten. Smält smöret i en kastrull eller stekpanna.
Servera fisken med kokt potatis och brynt smör. Lägg en driva pepparrot på varje fiskbit. Garnera med en bit citron och en dillkvist.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!