Torsk med pepparrot och skirat smör

Ingredienser

En uppmaning till dig som äntligen lärt dig att inte överkoka fisk: lär dig också att inte underkoka den. Vill du ha rå fisk – ät sushi. Lägg märke till att pepparroten är riven och inte slagen.

40 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Koka upp vatten och rikligt med salt i en stor kastrull. Vattnet ska täcka fisken.

2

Skala och skär löken i grova bitar. Skala och skiva moroten. Lägg ner alltsammans i kastrullen och tillsätt vitpepparkorn, kryddpepparkorn och lagerblad. Låt koka i 5–10 minuter.

3

Lägg ner fiskbitarna när vattnet stormkokar. Sänk värmen och låt fisken sjuda i 5–10 minuter så att köttet släpper från benet.

4

Skala och riv pepparroten. Smält smöret i en kastrull eller stekpanna.

5

Servera fisken med kokt potatis och brynt smör. Lägg en driva pepparrot på varje fiskbit. Garnera med en bit citron och en dillkvist.

Bilder

Recept

Filtrera