Västerbottenpaj med kantareller

Ingredienser

En jättegod västerbottenpaj som passar utmärkt som den är eller också till nykokta kräftor. Tillagningstid är 45 min, vila deg 40 min.

45 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

Börja med att göra pajdegen, finfördela smöret i mjölet, saltet och tillsätt vatten. Arbeta snabbt ihop till en slät deg.

2

Forma den till en boll och lägg den svalt i 30-40 minuter.

3

Värm ugnen till 200°C, kavla ut degen så den täcker botten och kanterna på formen. Förgrädda i 10-15 minuter.

4

Bryn de delade kantarellerna och den hackade löken gyllenbrunt.

5

Vispa äggen lätt, blanda ner crème fraiche, svampen och den rivna osten samt gräslöken.

6

Smaka av med några varv på pepparkvarnen.

7

Grädda i mitten av ugnen i 175-200°C i 15-20 minuter tills äggstanningen har stelnat.

8

Låt den vila en stund före servering. Garnera med nyhackad gräslök.

Bilder

Recept

Filtrera