Vit sparrissoppa

Ingredienser

Förståsigpåare säger att man inte ska dricka något annat än bubbelvatten till sparris. Men chablis går bra till allt. Okej, kanske inte till blodpudding.

30 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Bryt av den nedersta delen på sparrisen, ca 3 cm. Skala sedan sparrisen noggrant, börja cirka 3 centimeter från toppen. Spara skalen och låt dem koka i 5 minuter i buljongen för att ta vara på sparrissmaken. Sila sedan av skalen och kasta dem. Ställ buljongen åt sidan.

2

Skär av sparrisknopparna och lägg dem åt sidan. Skär sparrisstängerna i centimeterlånga bitar. Hacka det vita på knipplökarna och fräs dessa i smör i en kastrull tillsammans med de skurna sparrisstängerna.

3

Tillsätt sedan det vita vinet, grädde och den sparade buljongen. Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt soppan sjuda i 10-15 minuter utan lock.

4

Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten i 3-5 minuter.

5

Mixa soppan och smaka av salt, peppar och citronsaft. Lägg de nykokta sparrisknopparna i varma, djupa tallrikar och häll över varma soppan. Garnera soppan med lite persilja.

Bilder

Recept

Filtrera