Förståsigpåare säger att man inte ska dricka något annat än bubbelvatten till sparris. Men chablis går bra till allt. Okej, kanske inte till blodpudding.
Bryt av den nedersta delen på sparrisen, ca 3 cm. Skala sedan sparrisen noggrant, börja cirka 3 centimeter från toppen. Spara skalen och låt dem koka i 5 minuter i buljongen för att ta vara på sparrissmaken. Sila sedan av skalen och kasta dem. Ställ buljongen åt sidan.
Skär av sparrisknopparna och lägg dem åt sidan. Skär sparrisstängerna i centimeterlånga bitar. Hacka det vita på knipplökarna och fräs dessa i smör i en kastrull tillsammans med de skurna sparrisstängerna.
Tillsätt sedan det vita vinet, grädde och den sparade buljongen. Låt koka upp under omrörning. Sänk värmen och låt soppan sjuda i 10-15 minuter utan lock.
Koka sparrisknopparna i lättsaltat vatten i 3-5 minuter.
Mixa soppan och smaka av salt, peppar och citronsaft. Lägg de nykokta sparrisknopparna i varma, djupa tallrikar och häll över varma soppan. Garnera soppan med lite persilja.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!