Vitlöksgravad och senapsgravad strömming

Ingredienser

Inte ett sillbord utan gravad strömming. Jag lägger hälften i senapssås och hälften i vitlökssås.

... Läs mer

40 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Blanda vatten, ättikssprit och salt till en lag. Skölj strömmingen. Dra av skinnet utmed varje filé och lägg filéerna i lagen. Låt stå kallt i 6-8 timmar tills köttet är vitt.

2

Häll bort lagen och låt strömmingen rinna av ordentligt, gärna på hushållspapper.

3

Senapssås: Blanda senap, äggula, vinäger och socker. Vispa ner oljan, lite i taget. Rör ner dillen och smaka av med salt.

4

Vitlökssås: Blanda alla ingredienser.

5

Blanda hälften av strömmingen med senapssås och resten med vitlökssås. Se till att strömmingen är ordentligt täckt. Låt stå i kylen i minst ett dygn före servering.
Strömmingen håller i drygt en vecka i kylen.

Bilder

Recept

Filtrera