Saftig och hållbar kaka som med fördel bakas på lite övermogna bananer. Smaken blir bara djupare och godare då. Ibland brukar jag rosta skivorna och bre nutella eller jordnötssmör på. Mums!
Brödet ger ca 16 skivor.
Smör och farinsocker ger kakan en liten karamellsmak som smakar... Läs mer
Sätt ugnen på 170 grader. Smöra en avlång sockerkaksform, 1.5 liter. Mjöla formens kanter lätt och täck botten med bakplåtspapper så fastnar inte kakan när du sedan stjälper upp den.
Sikta ned vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke. Skiva bananerna och lägg dem i en bunke. Mosa dem genom att vispa med elvisp.
Vispa smör och farinsocker fluffigt i en annan bunke. Vispa ned 1 ägg i taget. Grovhacka valnötterna. Tillsätt de mosade bananerna och de torra ingredienserna tillsammans med valnötterna. Rör ihop till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 40-45 minuter. Prova med sticka att kakan är genomgräddad. Låt kakan svalna i formen i 10 minuter.
Stjälp sedan upp kakan och låt den svalna på galler.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!