Cheesecake in a jar

Ingredienser

Servera din cheesecake dekonstruerad i fina glasburkar så ska du få se på succé.

60 min Dessert 8 port.

Gör så här

1

Smuldeg: Sätt ugnen på 180 grader. Kör kexen i en matberedare till fina smulor.

2

Häll smulorna i en bunke och tillsätt socker, smör, vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker.

3

Knåda ihop till en smuldeg. Strö ut degen på en plåt med bakplåtspapper och grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter. Låt svalna helt.

4

Cheesecakefyllning: Vispa färskost och socker fluffigt i en bunke. Vispa ner grädden lite i taget. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft samt -skal och vispa tills krämen är luftig och slät.

5

Sammansättning: Dela jordgubbarna i bitar. Varva smuldeg, cheesecakefyllning och jordgubbar i burkar, glas eller skålar.

Bilder

Recept

Filtrera