Chocolate mudcake med Baileys

Ingredienser

Lämna lite utrymme kvar för den här efterrätten som är lika god som den är mättande.

90 min Baka 10 port.

Gör så här

1

Baileys ganash: Hacka mörk choklad och lägg i en bunke.

2

 Koka upp grädde och baileys och häll det över chokladen, låt stå några minuter och blanda eller mixa med en stavmixer slätt.

3

Sist blandar du i smöret. Plasta och låt stå i rumstemperatur 2-3 timmar eller tills ganachen satt sig.

4

Chocolate mudcake: Sätt ugnen på 150. Smörj en rund springform 22-24 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten.

5

Värm smör, choklad, strösocker, farinsocker, kako och bryggd kaffe tills chokladen har smällt och blanda tills du inte har några kakao klumpar kvar.

6

Ta av från värmen och ställ åt sidan 5 minuter. Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt.

7

Blanda sedan i ett ägg i taget i den smälta choklad blandningen och sist vänder du i dom torra ingredienserna.

8

Fyll din springform med smeten och grädda mitt i ugnen på 150 grader i 55-60 minuter.

9

Gör ett stickprov innan du tar ut kakan. Låt svalna helt innan du brer på baileys ganachen. Servera kakan rumstempererad.

Bilder

Recept

Filtrera