Lämna lite utrymme kvar för den här efterrätten som är lika god som den är mättande.
Baileys ganash: Hacka mörk choklad och lägg i en bunke.
Koka upp grädde och baileys och häll det över chokladen, låt stå några minuter och blanda eller mixa med en stavmixer slätt.
Sist blandar du i smöret. Plasta och låt stå i rumstemperatur 2-3 timmar eller tills ganachen satt sig.
Chocolate mudcake: Sätt ugnen på 150. Smörj en rund springform 22-24 cm i diameter och lägg bakplåtspapper i botten.
Värm smör, choklad, strösocker, farinsocker, kako och bryggd kaffe tills chokladen har smällt och blanda tills du inte har några kakao klumpar kvar.
Ta av från värmen och ställ åt sidan 5 minuter. Sikta vetemjöl, bakpulver, bikarbonat och salt.
Blanda sedan i ett ägg i taget i den smälta choklad blandningen och sist vänder du i dom torra ingredienserna.
Fyll din springform med smeten och grädda mitt i ugnen på 150 grader i 55-60 minuter.
Gör ett stickprov innan du tar ut kakan. Låt svalna helt innan du brer på baileys ganachen. Servera kakan rumstempererad.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!