Flag Cake

Ingredienser

Den fjärde juli är USA:s nationaldag, vilket firas i deras land med pompa och ståt.

Det blir ca 20 bitar.

Läs mer

90 min Baka 20 port.

Gör så här

1

Tårtbotten: Sätt ugnen på 175 grader, varmluftsfunktion. Smöra och mjöla kanterna på en bakform, 33 × 22 cm, och täck bottnen med bakplåtspapper.

2

Blanda mjölk och vinäger i en skål. Sikta ner alla torra ingredienserna i en bunke.

3

Vispa smör och socker fluffigt i en annan bunke och blanda ner ett 1 ägg i taget. Rör ner de torra ingredienserna lite i taget. Tillsätt slutligen mjölkblandningen samt citronskalet och blanda noga.

4

Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 40 minuter. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad.
Låt kakan svalna och vänd sedan ut den ur formen. Jämna eventuellt till översidan med en vass kniv.

5

Frosting: Vispa färskost och smör fluffigt. Vispa ner vaniljsocker, florsocker och citronskal. Tillsätt grädden och vispa samman till en fin och fast frosting.

6

Bred ut frostingen jämnt över kakan. Dekorera valfritt med bär eller som jag har gjort här med hallon och blåbär. För vita bär: lägg ut de helt torra bären på tårtan, pudra överflorsocker och lägg sedan ut resten av bären.

Bilder

Recept

Filtrera