Helt underbart gott! Detta måste ni prova, min variant på tiramisu fast med somriga smaker.
Lemoncurd - Pressa citronsaft och lägg i en kastrull tillsammans med strösocker. Blanda äggula och ägg i en bunke. Koka upp citronsaft och strösocker och häll det över äggen, blanda väl.
Sänk värmen på spisen och häll tillbaka allt i kastrullen, under konstant omröring värmer du tills curden börjar tjockna lite lätt. Häll över curden i en ren bunke och klicka i smöret, blanda väl till en slät lemoncurd.
Plasta och låt svalna helt i kylen, minst 2-3 timmar.
Hallonsås - Värm hallon, strösocker, vatten och citronjuice i en kastrull tills det börjar koka och hallonen blivit mjuka.
Mixa allt med en stavmixer och häll det igenom en sil så att du får en len och fin hallonsås.
Citronmousse - Vispa mascarpone med grädde, lite i taget till en fast kräm.
Vispa samtidigt som du blandar i hela satsen lemon curd, fortsätt vispa tills moussen känns lagom fast och krämig.
Lägg kex i botten på glaset, dränk med sås och sen till sist lite citronmousse.
Upprepa en gång till och stoppa in desserten i kylen 1 timme.
Dekorera med färska hallon.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!