Lemonesu

Ingredienser

Helt underbart gott! Detta måste ni prova, min variant på tiramisu fast med somriga smaker.

120 min Dessert 8 port.

Gör så här

1

Lemoncurd - Pressa citronsaft och lägg i en kastrull tillsammans med strösocker. Blanda äggula och ägg i en bunke. Koka upp citronsaft och strösocker och häll det över äggen, blanda väl.

2

Sänk värmen på spisen och häll tillbaka allt i kastrullen, under konstant omröring värmer du tills curden börjar tjockna lite lätt. Häll över curden i en ren bunke och klicka i smöret, blanda väl till en slät lemoncurd.

3

Plasta och låt svalna helt i kylen, minst 2-3 timmar.

4

Hallonsås - Värm hallon, strösocker, vatten och citronjuice i en kastrull tills det börjar koka och hallonen blivit mjuka.

5

Mixa allt med en stavmixer och häll det igenom en sil så att du får en len och fin hallonsås.

6

Citronmousse - Vispa mascarpone med grädde, lite i taget till en fast kräm.

7

Vispa samtidigt som du blandar i hela satsen lemon curd, fortsätt vispa tills moussen känns lagom fast och krämig.

8

Lägg kex i botten på glaset, dränk med sås och sen till sist lite citronmousse.

9

Upprepa en gång till och stoppa in desserten i kylen 1 timme.

10

Dekorera med färska hallon.

Bilder

Recept

Filtrera