Nutella cupcakes

Ingredienser

Här har ni ett recept på mina bästa cupcakes!

60 min Baka 12 port.

Gör så här

1

Cupcakes: Sätt ugnen på 170 grader.

2

Sikta ner de torra ingredienserna i en bunke.

3

Vispa samman ägg, mjölk och olja lite lätt med en handvisp i en annan bunke. 

4

Vänd ner de torra ingredienserna med en slickepott och blanda till en slät och fin smet. Tillsätt lite i taget av kaffet och blanda.

5

Lägg cupcakeformar i en cupcakeplåt, fyll formarna till knappt ¾ med smet och grädda mitt i ugnen i 17–18 minuter. Känn efter med sticka att muffinsen är genomgräddade. Låt svalna helt.

6

Nutellafrosting: Hacka chokladen och smält försiktigt i ett vattenbad eller i mikron. Låt svalna till ljummen temperatur.

7

Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke.

8

Tillsätt nutella samt choklad vispa ordentligt. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i 10 minuter och stelna till lite.

9

Spritsa frosting på varje cupcake och strö eventuellt över strössel.

Bilder

Recept

Filtrera