Småkakor eller, rättare sagt, snittkakor är busenkelt att göra och perfekt att plocka fram till fikat. Här har jag samlat två favoritrecept – kolakakor och chokladsnittar.
Kolasnittar: Sätt ugnen på 180°C. Rör samman smör, strösocker och sirap så att allt blandas ordentligt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en deg. Dela degen i 3 bitar och rulla till långa korvar (ungefär lika långa som en plåt). Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Grädda i 15 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut kakorna och skär snett över till lagom breda kakor. Låt svalna helt och förvara torrt.
Chokladsnittar: Vispa smör och florsocker fluffigt. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en deg. Rulla till längder, platta till och grädda på samma sätt som kolasnittarna.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!