Småkakor

Ingredienser

Småkakor eller, rättare sagt, snittkakor är busenkelt att göra och perfekt att plocka fram till fikat. Här har jag samlat två favoritrecept – kolakakor och chokladsnittar.

60 min Baka 10 port.

Gör så här

1

Kolasnittar: Sätt ugnen på 180°C. Rör samman smör, strösocker och sirap så att allt blandas ordentligt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en deg. Dela degen i 3 bitar och rulla till långa korvar (ungefär lika långa som en plåt). Lägg 2 längder på en plåt med bakplåtspapper under och platta till med handflatan. Grädda i 15 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut kakorna och skär snett över till lagom breda kakor. Låt svalna helt och förvara torrt.

2

Chokladsnittar: Vispa smör och florsocker fluffigt. Tillsätt resterande ingredienser och blanda till en deg. Rulla till längder, platta till och grädda på samma sätt som kolasnittarna. 

Bilder

Recept

Filtrera