Sandras blåbärssylt

Ingredienser

Missbrukar ni bär lika mycket som mig? Jag har laddat upp frysen med både hallon och blåbär som jag plockade i somras på landet - skillnaden i smaken på köpta (frysta) och egenplockade är enorm. Tänk att det kan vara så stor skillnad!

20 min Sås

Gör så här

1

Börja med att rensa bären och koka sedan upp bär och vatten i en kastrull. Låt puttra i ungefär 10 minuter tills bären gottat ihop sig.

2

Sänk värmen och tillsätt socker och vaniljpulver. 

3

Skumma av sylten. Det vita/lila skummet som lägger sig på ytan ska tas bort med en sked. Sylten klarar sig längre om skummet avlägsnas.

4

Tvätta ur glasburkarna noggrant och se till att burkarna är någorlunda varma när du häller upp sylten för att minska risken för att dem ska spricka. 

Bilder

Recept

Filtrera