Cassavapommes med tomat- & koriandersalsa

Ingredienser

Ugnsbakade pommes på cassavarot är ett mycket bra och hälsosamt alternativ till pommes frites. De är krispiga, lätt söta i smaken och passar väldigt bra med en syrlig, lite kryddad tomatsalsa med koriander. 

30 min Vegetarisk 2 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 230° C. Skala cassavarot med en potatisskalare för att avlägsna det bruna, hårda skalet + ljuslila lagret under. Dela i mitten och skär sedan varje halva i 1-1.5 cm tjocka stavar.

2

Lägg cassava-pommes i en stor kastrull och fyll med kallt vatten. Koka upp och låt koka i 7 minuter (eller upp till 10 minuter om du skär pommes i större storlek). Sila, skölj med kallt vatten och torka dem.

3

Lägg cassava-pommesen i en stor skål, toppa med olivolja och blanda tills alla är jämnt täckta. Lägg på en plåt med bakpapper och strö över havssalt och peppar. Baka i 15 minuter.

4

Ta ut plåten ur ugnen för att vända stavarna, ställ tillbaka i ugnen och grädda i ytterligare 15 minuter. Servera dem varma med tomatsalsan.

5

Varm tomatsalsa: Värm 1 msk olivolja i en medelstor kastrull. Tillsätt hackade tomater, hackad vitlök, salt och chiliflingor. Koka på medelhög värme i 10-15 minuter under omrörning.

6

Tillsätt koriander och krydda med nymalen peppar.

Bilder

Recept

Filtrera