En vegansk cheesecake med kokos och hirs som mer än gärna får bakas ofta! Hirs är en grym ingrediens i både middagsrätter och bakelser. Den är naturligt glutenfri och otroligt rik på vitaminer och mineraler, speciellt för de som äter vegetarisk kost.
Blanda havregryn, kokosflingor och en nypa salt i en matberedare, mixa i 1 minut. Tillsätt kokosolja och mixa igen.
Smörj en rund bakform (20 cm i diameter), häll i blandningen och forma ett pajskal, tryck ut så det täcker på sidorna, till ¾ del på höjden. Ställ i kylen medan du förbereder fyllningen.
Koka hirs i 15 minuter (eller enligt anvisningar på förpackningen) och låt den svalna lite.
Värm ugnen till 185°C.
I en matberedare mixa hirs, kokosflingor, agavesirap och vaniljextrakt.
Öppna försiktigt kokosmjölken, gräv ur den fasta delen av mjölken och tillsätt i hirsblandningen. Mixa igen. Tillsätt hälften av kvarstående vätska från kokosmjölken samt kokosmjöl och blanda igen (det bör vara en tjock smet – tillsätt mer kokosmjöl om det behövs).
Häll blandningen i formen, ovanpå havrebotten och baka i mitten av ugnen i ca 80 minuter.
Låt svalna och sätt i kylen i minst 1 timme innan servering. Garnera med uppvärmda blåbär eller hallon.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!