Sill är ju något vi i Sverige gärna sätter på bordet vid högtider. Sill kanske inte är det första en nyfrälst vegan saknar, men lika fullt är det roligt att det faktiskt går att veganisera. Otroligt nog blir det lyckat smakmässigt.
Denna görs i två steg & som sötning för ett lite nyttigare alternativ, björksocker/Xylitol. Det... Läs mer
STEG 1
Börja med att skala & skär aubergine i lagom stora munsbitar, liknande sill på burk.
Koka upp en kastrull med vatten ( det ska täcka bitarna ) & tillsätt 1 tsk salt. Lägg i bitarna & repa sönder noribladet, koka på medium värme i ca 3–4 minuter.
Häll av bitarna i en trådsil när de kokat klart, låt ligga i en halvtimme för att rinna av ordentligt. Klappa gärna lätt med hushållspapper på bitarna.
Flytta auberginen till en glasburk, lite av noriarken följer naturligt med, den har kokat sönder, det gör inget.
Koka upp lagen med kryddorna, häll den över bitarna. Låt stå i kylen över natten.
VEGAN MAJONNÄS
Lägg alla ingredienser i en hög mixerkanna, sätt ner stavmixer i burken & mixa/vicka fram och tillbaka, från sida till sida till majonäsen tjocknar. Mixa sen upp den ordentligt.
STEG 2
Blanda majonnäs med imat fraîche & rör ner resterande ingredienser. Vänd ner auberginen (obs! inte lagen, bara auberginen) ställ den i kylen under natten för att mogna i smaken.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!