Vegansill på aubergine

Ingredienser

Sill är ju något vi i Sverige gärna sätter på bordet vid högtider. Sill kanske inte är det första en nyfrälst vegan saknar, men lika fullt är det roligt att det faktiskt går att veganisera. Otroligt nog blir det lyckat smakmässigt.

Denna görs i två steg & som sötning för ett lite nyttigare alternativ, björksocker/Xylitol. Det... Läs mer

60 min Vegetarisk 4 port.

Gör så här

1

STEG 1
Börja med att skala & skär aubergine i lagom stora munsbitar, liknande sill på burk.
Koka upp en kastrull med vatten ( det ska täcka bitarna ) & tillsätt 1 tsk salt. Lägg i bitarna & repa sönder noribladet, koka på medium värme i ca 3–4 minuter.
Häll av bitarna i en trådsil när de kokat klart, låt ligga i en halvtimme för att rinna av ordentligt. Klappa gärna lätt med hushållspapper på bitarna.
Flytta auberginen till en glasburk, lite av noriarken följer naturligt med, den har kokat sönder, det gör inget.

Koka upp lagen med kryddorna, häll den över bitarna. Låt stå i kylen över natten.

2

VEGAN MAJONNÄS
Lägg alla ingredienser i en hög mixerkanna, sätt ner stavmixer i burken & mixa/vicka fram och tillbaka, från sida till sida till majonäsen tjocknar. Mixa sen upp den ordentligt.

3

STEG 2
Blanda majonnäs med imat fraîche & rör ner resterande ingredienser. Vänd ner auberginen (obs! inte lagen, bara auberginen) ställ den i kylen under natten för att mogna i smaken.

Bilder

Recept

Filtrera