Bräserad hummer med citrongräs och majs

Ingredienser

Todd English bjuder oss här på ett utmärkt hummerrecept som serveras bäst med basmatiris eller israelisk couscous.

40 min Skaldjur 4 port.

Gör så här

1

Ta ur köttet från humrarna och ta av skalet förutom stjärtarna. De två hummerstjärtarna delas sedan i mitten till fyra delar.

2

Tillsätt olja, citrongräs, lime, ingefära, vitlök, chili och jalapeno i en stor gryta och värm upp den långsamt på svag värme så att alla smaker frigörs.

3

Värm upp till cirka 160°C och lägg i stjärtarna med skalen på. Koka i cirka 10-12 minuter eller tills stjärtarna känns mjuka.

4

Dränera av vätskan från grytan och tillsätt schalottenlöken, kokosmjölken, hummerfonden och majskornen.

5

Låt det sjuda upp och tillsätt sedan hummerköttet från klorna och resten av den skalade hummern.

6

Låt det sjuda i några minuter till. Tillsätt sedan salladslöken och koriandern.

7

Servera sedan rätten i varma halvdjupa tallrikar tillsammans med basmatiris eller couscous.

Bilder

Recept

Filtrera