Crab Cakes

Ingredienser

Jag tycker att en bra crab cake ska vara så fylld med krabbkött att den knappt hålls ihop av de andra ingredienserna. Köp helst färsk krabba över disk i en fiskbutik!

60 min Skaldjur 6 port.

Gör så här

1

Plocka krabbköttet och kolla noga så att allt skal är borta.
Vispa äggen i en skål.
Rör ner panko och de andra sju ingredienserna.
Vänd försiktigt i krabbköttet.
Forma blandningen till 24 små biffar, ca 2.5 cm höga. Lägg dem på ett fat eller en plåt som får plats i kylen, täck och låt vila i kylen 30 minuter.

2

Värm ugnen till 180°C.
Lägg aluminiumfolie på en ugnsplåt och olja in den lite lätt.
Häll ca 1/2 cm olja i en stor stekpanna. När oljan är het, stek krabbkakorna i två omgångar, 3 minuter på varje sida eller tills de har fått rejält med färg och är krispiga.

3

För över de stekta krabbkakorna till ugnsplåten du förberett och baka dem klara i 5 till 7 minuter. Servera med citronklyftor och aioli!

Bilder

Recept

Filtrera