Kyckling Stroganoff

Ingredienser

Jag har alltid älskat traditionell biff stroganoff men byt ut biffen mot kyckling!

Den här rätten är väldigt enkel att tillaga och passar alla dagar i veckan. Serveras tillsammans... Läs mer

40 min Kyckling 4 port.

Gör så här

1

Strö 1 tsk salt och en 0.5 tsk peppar över kycklingen. Tillaga kycklingen i het olja i en stor stekpanna på medelhög värme, rör om ofta, i 7 min eller tills kycklingen är klar. Ta sedan ur kycklingen från pannan.

2

Smält smöret i en kastrull. Lägg i svamp och schalottenlök och stek i 5 min eller tills svampen släpper sin vätska och börjar mjukna. Rör i timjan och torr senap. Koka i en minut.

3

Ta bort kastrullen från värmen, rör i konjak och flambera den försiktigt. Låt lågorna dö ut.

4

Förbered pasta eller ris enligt förpackningens instruktioner.
Under tiden, sätt tillbaka pannan på medelvärme, koka upp och reducera vätskan till ca 1 msk återstår. Rör ofta.
Rör i buljong och koka i 5-7 minuter eller tills det har minskats till hälften. 

5

Sänk värmen och rör i grädde och dijonsenap. Rör ofta, i ca 10 min eller tills vätskan halverats.

6

Lägg i kycklingen i pannan och koka i 1-2 minuter eller tills den är helt uppvärmd. Strö över resterande salt och peppar. Servera genast tillsammans med nudlarna eller riset.

Bilder

Recept

Filtrera