"Old School" Kyckling Cacciatore

Ingredienser

Jag är mycket intresserad av mathistoria och älskar att utforska ursprunget till olika maträtter.

Denna version är inspirerad av ett recept från 1500-talet, och det tros vara en föregångare till... Läs mer

110 min Fågel 4 port.

Gör så här

1

Krydda kycklingen med salt och peppar. Vänd i mjölet och skaka av.

2

Stek kyckling, i omgångar, i 2 msk het olja i en stor gjutjärnspanna på medelhög värme 3 - 5 minuter på varje sida.

3

Lägg över kycklingen på ett fat och torka gjutjärnspannan ren.

4

Värm upp gjutjärnspannan igen med 2 msk olja och lägg i svamp, schalottenlök, ansjovis, vitlöksklyftor, oliver och kapris. Låt stekas under omrörning, 5 minuter eller tills svampen är mjuk.

5

Lägg i kycklingen i gjutjärnspannan tillsammans med det övriga och tillsätt nu rödvin, balsamvinäger, salviablad och lagerblad.

6

Låt sjuda, minska värmen till låg i 1,5 timme eller tills köttet är mört nog att falla av ben.

7

Ta bort lagerbladen och glöm inte att krydda med salt och peppar.

8

Servera över Semolina Polenta och strö över persilja strax före servering.

Bilder

Recept

Filtrera