Jag är mycket intresserad av mathistoria och älskar att utforska ursprunget till olika maträtter.
Denna version är inspirerad av ett recept från 1500-talet, och det tros vara en föregångare till... Läs mer
Krydda kycklingen med salt och peppar. Vänd i mjölet och skaka av.
Stek kyckling, i omgångar, i 2 msk het olja i en stor gjutjärnspanna på medelhög värme 3 - 5 minuter på varje sida.
Lägg över kycklingen på ett fat och torka gjutjärnspannan ren.
Värm upp gjutjärnspannan igen med 2 msk olja och lägg i svamp, schalottenlök, ansjovis, vitlöksklyftor, oliver och kapris. Låt stekas under omrörning, 5 minuter eller tills svampen är mjuk.
Lägg i kycklingen i gjutjärnspannan tillsammans med det övriga och tillsätt nu rödvin, balsamvinäger, salviablad och lagerblad.
Låt sjuda, minska värmen till låg i 1,5 timme eller tills köttet är mört nog att falla av ben.
Ta bort lagerbladen och glöm inte att krydda med salt och peppar.
Servera över Semolina Polenta och strö över persilja strax före servering.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!