Capresesallad är populär av en god anledning - det är klassiska kombinationer av ingredienser som verkar vara skapade för varandra.
Det här receptet består av tre delar, själva salladen, picklade lökar och basilikaolja. Därav... Läs mer
Börja med att göra den picklade löken. Koka upp 9 dl vatten i en såskastrull. Tillsätt den tunt skivade rödlöken och låt koka i 1 minut, sila sedan av. Lägg sedan löken i kastrullen igen och tillsätt cidervinäger och en halv tesked havssalt. Låt det koka upp och dra sedan ned värmen och låt det sjuda utan lock i 1 minut. Låt det svalna helt. Lägg sedan löken i små skålar och förvara i kylen upp till en vecka.
Andra steget blir då att göra basilikaoljan, mixa 1.1 dl basilikablad och 1 vitlöksklyfta i en mixer. Tillsätt vegetabilisk olja, olivolja, salt och peppar. Mixa tills du får en slät basilikaolja.
Skiva tomaterna och osten i 1 cm stora skivor och lägg upp i en cirkel på ett fat. Toppa med picklad lök och droppa över basilikaolja och vinäger. Strö över med den färska basilikan.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!