Picknickbog är en mångsidig bit som tigger om att kokas långsamt. Prova med mexikanska kryddor eller använd detta recept som är fullt av några av mina favoritsmaker: rosmarin, vitlök och citrus.
Kyl fläsket i minst 8 timmar innan ugnsbakningen.
Trimma överflödigt fett från fläsket. Skölj av bogen och klappa den torr med hushållspapper.
Rör ihop 3 msk olja med kryddorna och zesten. Sprid på alla sidor av fläsket och placera sedan köttet i ett stort grunt fat eller en stor fryspåse. Täck eller knyt ihop och kyl i minst 8 timmar.
Värm ugnen till 175°C. Häll resterande 3 msk olja i en ugnsfast gryta och lägg i fläsket. Täck över och baka i 175°C under 3 timmar och 45 minuter. Ös fläsket med vätskan från grytan två gånger.
Låt stå tills svalt nog att hantera. Strimla fläsket med hjälp av fingrarna eller två gafflar.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!