Älgsoppa

Ingredienser

Mustig köttsoppa med potatis och grönsaker. Gör gärna soppan dagen innan så smakerna mognar och blir ännu godare.

Gör du soppan i förväg så tänk på att inte koka grönsakerna helt färdigt eftersom de ska tåla... Läs mer

300 min Soppa 4 port.

Gör så här

1

Putsa och dela köttet i grytbitsstorlek. Bryn bitarna i smör i en panna.

2

Koka upp vattnet med fonden. Lägg i köttet och låt koka upp. Tillsätt vitlök, peppar och lagerblad. Långkoka köttet på låg temperatur i några timmar tills det är mört. Känn efter då och då med en sticka.

3

Tvätta, skala och förbered grönsakerna. Hacka löken. Skär potatisen i lte större bitar. Skär resten i mindre bitar, ca 1.5 cm. Fräs alltihop i några minuter i smör. 

4

Ta upp köttet och sila buljongen. Häll tillbaka buljongen i grytan och lägg i köttet samt grönsakerna. Se till att buljongen täcker, annars fyll på med lite vatten.

5

Låt soppan puttra ytterllgare ca 15 minuter.Om du tycker att det behövs kan du reda soppan med lite majsstärkelse utrört i vatten.

Slå på vin och smaka av. Smaka sedan av med salt och peppar. Om du är nöjd med smaken. låt soppan puttra 10 minuter till. 

6

Servera soppan het och garnera med bladpersilja.

Bilder

Recept

Filtrera