Äppelkaka i långpanna

Ingredienser

En vacker äppelkaka med knäcking yta som räcker till många.

60 min Baka 10 port.

Gör så här

1

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2

Börja sedan med kaksmeten. Rör ihop socker och ägg, blanda ned mjöl, mjölk, mortlade kardemummakärnor, bakpulver, vaniljsocker och salt.

3

Häll smeten i en långpanna som du först klätt med bakplåtspapper (glöm inte att vikta upp kanterna).

4

Skär äpplena på hälften och skär sedan varje halva i skivor.
Blanda äppelskivorna med kanel, finmald kardemumma och råsocker. Lägg ut äppelskivorna i en fint mönster över kakan.

5

Hyvla smöret med en osthyvel och lägg smöret över äpplena.
Grädda i ugnen i ca 30 minuter (kolla med sticka när kakan är färdig).

Bilder

Recept

Filtrera