Små, vackra äppelrosor med frasig smördeg och kanel. Goda som de är, eller tillsammans med hemkokt kolasås och vaniljglass.
Dela äpplena i halvor från toppen till botten och ta bort kärnhuset. Skiva i så tunna skivor som möjligt.
Fyll en skål med vatten och blanda i citronsaften, lägg i äpplena och ställ in i mikron på full effekt i 3 minuter. Sila av vattnet och ställ äpplena åt sidan.
Mixa smöret med kanel och socker, smaka av.
Kavla ut smördegsplattorna och dela i 6 st lika stora remsor, bred på smörblandningen på varje remsa.
Lägg på ca 8 st äppelskivor längst med varje remsa, med skalsidan uppåt. Halva skivorna ska sticka ut över kanten. Vik över nedre halvan av remsan över äppelskivorna.
Rulla varje längd från ena sidan till den andra, till en ros, och placera i en muffinsplåt.
Grädda äppelrosorna i 175°C i ca 35-40 minuter eller tills de känns helt klara.
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!