Chili Burger & Onion Rings

Ingredienser

Att behöva välja mellan det ena eller det andra kan vara svårt. Det kan då vara en lättnad när rätter som denna tillåter att man får allt. Chili, ost lökringar och burgare i en enda komplett måltid.

Receptet är från kokboken Det är ju en dag imorgon också av Erik & Wiktor Halldén.... Läs mer

75 min Kött 2 port.

Gör så här

1

Chili: Hetta upp olivolja i en kastrull. Stek 200 gram av färsen tillsammans med tomatpuré, chilipulver, salt och peppar. När färsen fått färg, tillsätt senap och Worcestershiresås, låt puttra i cirka 15-20 minuter.

2

Forma resten av färsen till två burgare.

3

Gör onion rings. Se nedan.

4

Stek burgarna i smör i en het stekpanna. Lyft av från spisen och krydda med salt och svartpeppar.

5

Rosta bröden i en stekpanna. Lägg burgarna på de rostade bröden, lägg på några skedar chili, cheddarost och ett par onion rings.

6

Lökringar: Skiva löken i centimetertjocka skivor. Häll hälften av mjölet i en stor skål. Blanda ner lökringarna och låt stå i ca 30 minuter.

7

Blanda resten av mjölet, maizena, socker och salt i en stor skål.

8

I en annan skål, blanda öl, kolsyrat vatten och ägg. Vispa ner de torra ingredienserna.

9

Hetta upp olja i en kastrull. Doppa lökringarna i smeten. Fritera några åt gången i ca 3 min. Låt svalna på ugnsgaller som placerats ovanpå bakplåtspapper.

Bilder

Recept

Filtrera