Med choklad i huvudrollen blir efterrätten nästan alltid en succé, lägg där till en varm krämig kärna till ekvationen och du har en garanterad vinnare.
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Finhacka chokladen och rör ner i smöret, fortsätt att röra om tills chokladen helt har smält. Ta av kastrullen från spisen och låt svalna något.
3
Separera två äggulor och lägg i en bunke tillsammans med det sista ägget. Rör ner socker och vispa tills det blir pösigt.
4
Blanda i chokladen och vispa tills att du fått en jämn smet. Häll sedan upp i välsmorda ugnsfasta enportionsformar.
5
Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Tiden kan variera beroende på ugn men fondanten ska vara rinnig i mitten. Testa gärna med en innan.
6
Strö lite kakao över innan servering. Passar utmärkt tillsammans med lite glass och färska bär.
Bilder
Recept
Filtrera
Välkommen
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster,
tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Personuppgifter
Dina inställningar för personuppgifter är nu sparade.
Välkommen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!