Chokladfondant

Ingredienser

Med choklad i huvudrollen blir efterrätten nästan alltid en succé, lägg där till en varm krämig kärna till ekvationen och du har en garanterad vinnare.

30 min Baka 4 port.

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 °C.
2
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Finhacka chokladen och rör ner i smöret, fortsätt att röra om tills chokladen helt har smält. Ta av kastrullen från spisen och låt svalna något.
3
Separera två äggulor och lägg i en bunke tillsammans med det sista ägget. Rör ner socker och vispa tills det blir pösigt.
4
Blanda i chokladen och vispa tills att du fått en jämn smet. Häll sedan upp i välsmorda ugnsfasta enportionsformar.
5
Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter. Tiden kan variera beroende på ugn men fondanten ska vara rinnig i mitten. Testa gärna med en innan.
6
Strö lite kakao över innan servering. Passar utmärkt tillsammans med lite glass och färska bär.

Bilder

Recept

Filtrera