Chokladkaka med chokladglasyr, ja ibland måste vi tillåta oss själva att förlora oss själva i chokladens underbara värld. En härligt mastig efterrätt som kräver att man lämnat plats kvar i magen.
Smält smör och chokladen till kakan i ett varmvattenbad.
3
Vispa ihop socker och ägg till en jämn smet, tillsätt smält choklad och smör under omrörning. Häll i det svala kaffet.
4
Blanda försiktigt i vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Strö i lite i taget för att undvika klumpar.
5
Smörj en form (ca 25 cm i diameter) och häll i smeten. Grädda i ugn ca 25 minuter. Du kan med fördel ta ut kakan lite tidigare om du gillar en kladdigare variant av chokladkaka. Låt svalna.
6
Koka upp grädde, hacka och tillsätt den resterande chokladen.
7
Häll chokladglasyren över kakan, låt sedan svalna i kylskåpet några timmar. Tills glasyren helt har stelnat. Servera tillsammans med färska hallon och vispgrädde.
Bilder
Recept
Filtrera
Välkommen
Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.
Vin & Matguiden är en del av Vinguiden Nordic AB. Vi använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster,
tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.
Personuppgifter
Dina inställningar för personuppgifter är nu sparade.
Välkommen!
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!