Chokladkaka med hallon och grädde

Ingredienser

Chokladkaka med chokladglasyr, ja ibland måste vi tillåta oss själva att förlora oss själva i chokladens underbara värld. En härligt mastig efterrätt som kräver att man lämnat plats kvar i magen.

60 min Dessert 8 port.

Gör så här

1
Sätt din ugn på 200 °C, jämn värme.
2
Smält smör och chokladen till kakan i ett varmvattenbad.
3
Vispa ihop socker och ägg till en jämn smet, tillsätt smält choklad och smör under omrörning. Häll i det svala kaffet.
4
Blanda försiktigt i vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Strö i lite i taget för att undvika klumpar.
5
Smörj en form (ca 25 cm i diameter) och häll i smeten. Grädda i ugn ca 25 minuter. Du kan med fördel ta ut kakan lite tidigare om du gillar en kladdigare variant av chokladkaka. Låt svalna.
6
Koka upp grädde, hacka och tillsätt den resterande chokladen.
7
Häll chokladglasyren över kakan, låt sedan svalna i kylskåpet några timmar. Tills glasyren helt har stelnat. Servera tillsammans med färska hallon och vispgrädde.

Bilder

Recept

Filtrera