Choripan – Argentinsk street food när den är som bäst. Brioche eller baguette fylld med grillad, färsk chorizo och pikant chimichurri.
Receptet räcker till 8 st choripan. Den här rätten är perfekt som tilltugg, nattvickning, brunch... Läs mer
Börja med chimichurrin: Häll vinägern i en skål och vispa ned oljan. Smaka av med salt. Rör i de hackade kryddorna, lite åt gången och smaka av med citronsaften. Chimichurrin mår bara bra av att stå en eller ett par nätter i kylskåp, så den kan med fördel göras i förväg.
Dela chorizon längs med i två delar. Stek med snittytan nedåt i en stekpanna i ett par minuter innan du vänder så att den får fin färg runt om. Rosta brödet i en varm, torr stekpanna eller i ugnen.
Lägg rikligt med chimuchurri i brödet och fortsätt med chorizon.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!