Churros

Ingredienser

Churros är en typ av friterat bakverk som bland annat är populära i Sydamerika, Spanien och Portugal. Oftast rullas de i socker och dippas i smält choklad, nutella eller dulce de leche. 

60 min Dessert 4 port.

Gör så här

1

Blanda det kokande vattnet med smält smör och vaniljpulver i en skål. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål. Häll i vatten- och smörblandningen och rör snabbt ihop till en slät, klumpfri smet. Fyll en spritspåse med stjärntyll.

2

Blanda socker och kanel på ett fat. Fyll en kastrull med solrosolja, eller om du har en fritös. Hetta upp oljan, när en bit vitt bröd blir klart på 45-50 sekunder är oljan tillräckligt varm. 

3

Spritsa ut 2-3 st korvar (knipsa med hjälp av en sax till ca 10-12 cm långa) direkt i frityroljan. Fritera tills de blir gyllenbruna och fiska sedan upp dem med en hålslev och låt vila på hushållspapper tills du friterat klart alla churros. Rulla dem sedan i kanelsockret och servera varma som de är eller med valfri dippsås. 

Bilder

Recept

Filtrera