Churros är en typ av friterat bakverk som bland annat är populära i Sydamerika, Spanien och Portugal. Oftast rullas de i socker och dippas i smält choklad, nutella eller dulce de leche.
Blanda det kokande vattnet med smält smör och vaniljpulver i en skål. Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål. Häll i vatten- och smörblandningen och rör snabbt ihop till en slät, klumpfri smet. Fyll en spritspåse med stjärntyll.
Blanda socker och kanel på ett fat. Fyll en kastrull med solrosolja, eller om du har en fritös. Hetta upp oljan, när en bit vitt bröd blir klart på 45-50 sekunder är oljan tillräckligt varm.
Spritsa ut 2-3 st korvar (knipsa med hjälp av en sax till ca 10-12 cm långa) direkt i frityroljan. Fritera tills de blir gyllenbruna och fiska sedan upp dem med en hålslev och låt vila på hushållspapper tills du friterat klart alla churros. Rulla dem sedan i kanelsockret och servera varma som de är eller med valfri dippsås.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!