Citron- och vallmokaka

Ingredienser

Citron och vallmofrö är en underbar kombination, här i en klassisk sockerkaka med glasyr. 

60 min Baka 10 port.

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa en rund bakform. 

2

Vispa smör, socker, vaniljpulver och citronskal fluffigt med elvisp. Rör ned äggen, ett i taget. Blanda mjöl med bakpulver ien separat skål och sikta ned i smör- och äggblandningen. Rör sist i gräddfil, citronjuice och vallmofrön. 

3

Häll smeten i den smorda formen och grädda i nedre delan av ugnen 30-40 min. Låt svalna.

4

Glasyr: Blanda florsockret med citronjuicen, späd till önskad konsistens. Häll glasyren över kakan. Den blir allra godast om den får vila i kylen ett par timmar. 

Bilder

Recept

Filtrera