Cupcakes med mycket chokladsmak och glaserade med len cappuccinokräm sätter guldkant på fikapausen.
Satsen ger 8 stora eller 12 mindre muffins.
Kakan: Värm ugnen till 175 grader (lägre för varmluft). Gör kaffet till både kakan och glasyren och låt kallna. Bryt/skär chokladen grovt, bitarna ska i smeten hela så anpassa storleken.
Sikta mjöl, kakao och bakpulver i en stor bunke, tillsätt saltet och blanda. Ställ åt sidan.
Rör smöret mjukt med sockret och tillsätt äggen. Vispa sedan i mjölken och kaffet till en jämn blandning.
Ta fram bunken med de torra ingredienserna och tillsätt mjölk/smörblandningen under omrörning. När det är blandat till en jämn smet, rör i chokladbitarna.
Fördela smeten i pappersmuffinsformar, 8 stora eller 12 mindre. Grädda ca 25-30 minuter för stora och några minuter kortare tid för små. Låt svalna.
Glasyr: Mixa färskosten och smöret. Rör i florsocker. Sikta i kakao, rör till en jämn smet. Rör i kaffe tills glasyren är perfekt bredbar. Spritsa eller bred glasyren på muffinsen. Toppa eventuellt med något med kaffe/chokladsmak.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!