Gillar man Italien gillar man espresso och Amarettolikör. Gillar man kaffesmak och mandellikören tillsammans med choklad, då inkluderas Tiramisu i kärleksförhållandet. Italienfrossan fortsätter med en härlig pannacotta med just de här smakerna.
Lägg till tid för pannacottan att stelna i kylen.
Lägg gelatinet i kallt vatten i 5 min.
Vispa ihop grädde, strösocker och espressopulver i en kastrull och låt koka upp. Smaka av sötman och kaffesmaken - mer socker eller mer kaffesmak?
Ta kastrullen från värmen. Ta upp gelatinbladen och rör ner i gräddblandningen så de smälter. Låt grädden svalna.
När blandningen svalnat, smaka av med vaniljsocker och amaretto (frivilligt). Häll upp i vattensköljda portionsformar eller glas.
Låt stelna i kylen i 4-6 timmar. Toppa pannacottan med riven choklad vid serveringen. Älskar man Amaretto kan man stänka några extra droppar över. Man kan även dekorera med en liten kaffeböna, gärna chokladöverdragen.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!