Fredagskocken Mattias Larsson har tagit fram prisvärda och smaksäkra versioner av våra mest omtyckta vardagsrätter. Vänligt för plånboken. Smidigt när allt lagas på samma plåt - Lithells falukorv och rotsaker med en härlig ostkräm.
Bild: Lithells pressbild Recept: Mattias Larsson
Värm ugnen till 225 C.
Skär potatis, morot och palsternacka i 2-centimeters bitar. Lägg på en ugnsplåt och blanda med olja, salt och svartpeppar. Ugnsbaka i 20 minuter.
Tärna under tiden falukorven i 2 centimeters stora bitar. Lägg in falukorven tillsammans med rotsakerna och blanda runt. Ugnsbaka vidare i ca 20 minuter och rör om då och då tills att allt har en fin rostad yta och att potatisen är genommjuk.
Blanda osten med crème fraich och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt tills korvplåten är klar.
Servera falukorvplåten med ostkrämen. Har du grönsaker hemma passar det med en god liten grönsallad till.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!