Falukorvsplåt

Ingredienser

Fredagskocken Mattias Larsson har tagit fram prisvärda och smaksäkra versioner av våra mest omtyckta vardagsrätter. Vänligt för plånboken. Smidigt när allt lagas på samma plåt -  Lithells falukorv och rotsaker med en härlig ostkräm.

Bild: Lithells pressbild Recept: Mattias Larsson

60 min Korv 4 port.

Gör så här

1

Värm ugnen till 225 C.

2

Skär potatis, morot och palsternacka i 2-centimeters bitar. Lägg på en ugnsplåt och blanda med olja, salt och svartpeppar. Ugnsbaka i 20 minuter.

3

Tärna under tiden falukorven i 2 centimeters stora bitar. Lägg in falukorven tillsammans med rotsakerna och blanda runt. Ugnsbaka vidare i ca 20 minuter och rör om då och då tills att allt har en fin rostad yta och att potatisen är genommjuk.

4

Blanda osten med crème fraich och smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå kallt tills korvplåten är klar.

5

Servera falukorvplåten med ostkrämen. Har du grönsaker hemma passar det med en god liten grönsallad till.

Bilder

Recept

Filtrera