Det här är en burgare med allt gott du kan tänka dig! Marngo- och gurksalsa, gucamole, morots- och palsternackstrassel, rostad jalapenomajonnäs och pankofriterad lök. Den tar sin lilla tid att förbereda men det är det verkligen värt!
Guacamole
Mosa avokadon grovt tillsammans med vitlök och limesaft. Smaka av med salt och peppar.
Mango- och gurksalsa
Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Morots- och palsternackstrassel
Skala rotfrukterna och strimla dem på längden med en julienneskärare, eller hyvla med potatisskalare. Hetta upp oljan till ca 150 grader och fritera strimlorna i omgångar tills de blir frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.
Rostad jalapenomajonnäs
Värm ugnen till grill. Dela jalapenon på längden, kärna ur dem och lägg dem med snittytan ned på en folieklädd plåt. Grilla tills de svartnat. Lägg dem i en skål, täck med plast och dra av skinnet när de svalnat. Finhacka och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
Pankofriterad lök
Separera lökskivorna till ringar, du behöver 20 stycken. Låt dem dra i mjölk i ett par timmar och
sedan rinna av. Vänd dem först i mjöl, sedan i ägg och sist i panko. Fritera dem i olja i någon minut
tills de är gyllene och frasiga. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.
Vid servering
Stek burgarna enligt anvisningarna på förpackningen. Stek bröden lätt på båda sidor i lite olivolja. Vik en ficka av bröden och lägg i sallad och nystekta burgare. Ös på med salsa och guacamole och toppa med två pankofriterade lökringar. Servera med palsternacks- och morotstrassel, rostad jalapenomajonnäs och några extra lökringar.
Du kommer nu att få nyhetsbrev av oss via epost och sms!