Fish & chips

Ingredienser

Klassisk Fish & Chips – helst av allt serverad i gårdagens morgontidning!

30 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Skrubba potatisen och skär den i lagom stora stavar. Torka av dem med hushållspapper.

2

Blanda kryddor och mjöl ordentligt i en bunke (inte bakpulvret). Vänd i torskfiléerna så att de blir ordentligt panerade. 

3

Värm frityroljan till 165 grader. Fritera potatisen tills de precis får en väldigt lätt gyllenbrun färg. 

4

Tillsätt bakpulvret och ölen i mjölblandningen och vispa ihop frityrsmeten.

5

Doppa fiskfiléerna ordentligt i blandningen innan du friterar dem. De är klara när de fått en fin gyllenbrun färg på båda sidor.

6

Höj temperaturen på frityroljan till 190 grader och fritera potatisen en gång till tills de är gyllene och krispiga. 

7

Servera tillsammans med citron och vinäger eller någon god sås att dippa i.

Bilder

Recept

Filtrera