Fisksoppa med saffran

Ingredienser

Fisk och saffran passar som lera och långhalm – mycket bra med andra ord. Saffran gör också att soppan får en färg som gör den nästan omöjlig att motstå.

60 min Fisk 4 port.

Gör så här

1

Hacka gul lök och purjolök. Stek i smör på medelvärme utan att bryna. Pressa ner vitlöken.

2

Tillsätt sedan tomatpuré, basilika och vitt vin. Låt sjuda ett par minuter. Smaka av med salt och peppar.

3

Rör ner grädde, créme fraiche och saffran. Låt puttra i ungefär 10 minuter till.

4

Skär upp fiskfilén i munstora bitar. Lägg ner i soppan och låt sjuda i 5 minuter, så att fisken blir kokt.

5

Lägg i räkorna, rör om så att de blir varma men inte mer. Servera i djupa tallrikar, strö över persiljan.

Bilder

Recept

Filtrera